Pernille Skipper springer ud som vært på ny podcast

MEDIER: Enhedslistens Pernille Skipper er vært på ny podcast, der ugentligt diskuterer aktuelle emner med forskellige gæster. ”Nyhedsstrømmen går ofte for stærkt og er præget af regeringens retorik,” siger hun.

Peter Pagh-Schlegel

Som den første politiske ordfører i Folketinget kaster Enhedslistens Pernille Skipper sig over podcast-formatet, hvor hun sætter sig i værtsrollen for det ugentlige program ”Listen - Danmarks progressive podcast”.

Typisk skal vi have en skarp holdning, der kan koges ned på 15 sekunder, hvor vi sjældent får lov til at undre os.

Pernille Skipper
Politisk ordfører, Enhedslisten

Her vil hun invitere lyttere ind på sit kontor på Christiansborg for at diskutere aktuelle politiske emner med nye gæster hver uge. Initiativet skal ifølge Pernille Skipper ses som et supplement til det daglige mediebillede, der halter på flere områder.

”Med Listen kan vi bidrage med et mere dybdegående blik på aktuelle sager, der fylder i mediebilledet, men som, vi mener, bliver hastet igennem nyhedsstrømmen og bærer præg af regeringens retorik,” siger Pernille Skipper.

Hvordan bærer mediernes dækning præg af regeringens retorik?

”Der er en tendens til, at vendinger som, at det skal kunne betale sig at arbejde, sætter sig fast i mediernes sprogbrug. Når medierne samtidigt har sindssygt travlt og ofte fokuserer enøjet på, hvor mange mandater, man kan opnå og generelt på politisk proces, kan det være svært for oppositionspartierne at få ørenlyd,” siger hun.

Er løsningen at lave et medie, der i stedet er præget af en venstrefløjsdiskussion?

”Det er jo ikke et forsøg på at lave objektiv journalistik. Det lader vi stadig – med alt respekt – de professionelle om. Vi diskuterer verden ud fra vores perspektiv, hvor vi også kan gå i dybden med, hvordan vi ser verden og ugen, der gik.”

Hvilke typer gæster, kan inviteres i studiet?

”Det kan være alle mulige. I vores første afsnit har vi en gadeplansmedarbejder og noget så traditionelt som en direktør for Cevea. Det vigtigste er, at de ved, hvad de snakker om – og gerne nogen fra virkeligheden.”

Kommer I også til at invitere gæster til jeres podcast, som ikke er venstreorienterede?

”Ja. Det skal også være et rum, hvor vi gerne selv må være lidt i tvivl. Typisk skal vi have en skarp holdning, der kan koges ned på 15 sekunder, hvor vi sjældent får lov til at undre os. Men vi som venstrefløj anerkender, at verden er kompleks, hvorfor vi også skal kunne se ting fra forskellige sider.”

Ok. Vil det sige, at erhvervsmand Asger Aamund kan se frem til en invitation?

”Ham har jeg måske lige svært ved at se, hvad vi skulle snakke om udfra et venstreorienteret perspektiv, men jeg vil slet ikke afvise, at vi kunne have en samtale, hvor jeg kan blive klogere. Og måske endda Asger Aamund.”

Men podcasten er målrettet jeres eget segment. Se for dig, at Liberal Alliance og Dansk Folkeparti gjorde det samme. Er der ikke en risiko for, at udviklingen er med til at fragmentere mediebilledet yderligere og dermed splitte befolkningen?

”Det kan man sagtens indvende. Og jeg vil da absolut anbefale, at man også holder sig opdateret på andre medieflader. Men det er også interessant at tage nogle diskussioner, hvor man har et fælles udgangspunkt,” siger Pernille Skipper.

Pernille Skipper tager barselsorlov til oktober, og har endnu ikke afgjort, om hun vil fortsætte sin podcast under sin barsel. Du kan høre første afsnit af Listen på iTunes.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Skipper

Politisk kommentator, TV 2 News, fhv. MF og politisk ordfører (EL)
cand.jur. (Københavns Uni. 2011)

0:000:00