Om  
Pia Kjærsgaard
Morten Messerschmidt

Pia Kjærsgaards 40 år i Folketinget bliver markeret med portrætmaleri: "Det manglede da også bare"

Portrætmaleren Jonas Barlyng skal portrættere Dansk Folkepartis stifter Pia Kjærsgaard til portrætsamlingen på Frederiksborg, der både er Nationalhistorisk Museum og Nationalt Portrætgalleri.

"Det er næppe muligt at pege på nogen, som i højere end Pia Kjærsgaard har sat
sit præg på dansk politik i vort århundrede," udtaler portrætmaler Jonas Barlyng, der har fået til opgave at forevige partistifteren.
"Det er næppe muligt at pege på nogen, som i højere end Pia Kjærsgaard har sat sit præg på dansk politik i vort århundrede," udtaler portrætmaler Jonas Barlyng, der har fået til opgave at forevige partistifteren.Foto: Dansk Folkeparti
Frederik Gjersen Hansen

Dansk Folkepartis stifter kan inden længe tilføje endnu et portrætmaleri til samlingen.

Pia Kjærsgaard (DF), der allerede er foreviget på Christiansborgs billedvæg af folketingsformænd, får nu markeret sit 40 års jubilæum som folketingsmedlem af portrætmaleren Jonas Barlyng.

Det oplyser Dansk Folkeparti i en pressemeddelelse.

"Det Nationale Portrætgalleri på Frederiksborg består af mænd og kvinder, der har haft særlig indflydelse på Danmark: Konger, dronninger, kunstnere, politikere og mange andre. Pia Kjærsgaard er netop sådan en person: partistifter, partiformand og til sidst formand for Folketinget. Hun har haft enorm indflydelse på dansk politik," udtaler direktør på Frederiksborg, Ulla Tofte, i pressemeddelelsen.

Læs også

Portrættet af Pia Kjærsgaard kommer til at hænge side om side på Frederiksborg med politikere som Bertel Haarder (V), Marianne Jelved (R), Ritt Bjerregaard (S) samt en lang række statsministre.

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt glæder sig over, at Pia Kjærsgaard bliver en del af Det Nationale Portrætgalleri.

"Det manglede da også bare, vil jeg sige. Pias betydning for dansk politik og Danmarks udvikling kan simpelthen ikke overvurderes. Hun fortjener i den grad at få en plads blandt dem, der har haft en særlig indflydelse på Danmark," siger han i pressemeddelelsen.

Portrættet af Pia Kjærsgaard forventes at blive afsløret til efteråret.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pia Kjærsgaard

MF (DF), fhv. formand for Folketinget, fhv. partiformand, DF
kontor (Købmandsskolen København, 1965)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00