Om  
Jakob Kvist
Jørgen Ramskov

Radio24syv ansætter ny direktør

Fra 1. november hedder direktøren for Radio24syv Jakob Kvist, der kender radioen som tidligere kreativ direktør for selskabet bag. Han overtager posten fra Jørgen Ramskov.

Manden, der skal sikre Radio24syvs overlevelse, er fundet. Det bliver den 55-årige Jakob Kvist, der overtager direktørstolen fra Jørgen Ramskov og dermed skal sikre kanalens fremtid.

Det skriver Berlingske.

Jakob Kvist kommer fra en stilling som kreativ direktør i ArtPeople/People's Press, som han selv var med til at stifte i 2002. Forlaget har været en del af et større koncern, som blandt andre også tæller Berlingske og People's Group, og dermed også Radio24syv. Desuden har Jakob Kvist siddet i bestyrelsen for Radio24syv og kender således kanalen indgående, skriver Mandag Morgen.

Jakob Kvist opsagde i maj 2019 sin stilling som kreativ direktør og har siden været tilknyttet PeopleGroup som konsulent med det formål at redde Radio24syv. Opsigelsen kom blot én dag efter, at nu afgårende direktør for Radio24syv Jørgen Ramskov indgav sin opsigelse. Dengang fortalte Jakob Kvist da også til Ekstra Bladet, at han kunne være interesseret i at overtage direktørposten.

Jakob Kvist overtager posten fra 1. november, men allerede 31. oktober udløber kanalens sendetilladelse. Radio24syv har dog for nylig besluttet at søge om sendetilladelsen til den nye dabkanal, og dermed er der en mulighed for, at kanalen kan overleve. Beslutningen om, hvem der vinder sendetilladelsen, bliver først truffet 22. oktober, og dermed er det en vanskelig situation at stå i.

"Det er en langsommelig proces. Alle medarbejdere er opsagt, og det vil de blive ved med at være, og i princippet er der ikke nogen, som ved, om de har et job, når sendetilladelsen udløber 31. oktober. Det er jo den elegante situation, vi er blevet bragt i, så det er en stor udfordring – det kan enhver indehaver af en pølsevogn sætte sig ind i," forklarer Jakob Kvist til Berlingske.

Planen er ifølge Jakob Kvist at videreføre kanalen, som man kender den, selvom statstilskuddet vil falde fra 80-90 millioner årligt til 70 millioner årligt, såfremt Radio24syv får den nye sendetilladelse.

Afgående direktør Jørgen Ramskov offentliggjorde allerede 1. maj, at han fra 1. november ville stoppe som direktør. Han skal i stedet være direktør for Producentforeningen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Kvist

Kreativ direktør, journalist, forlægger
journalist (DJH 1991)

Jørgen Ramskov

Afgående direktør, Producentforeningen (1/8-2024), formand for Copenhagen Film Fund og Teater Grob
journalist (DJH 1988)

0:000:00