Om  
Rasmus Glenthøj

Rasmus Glenthøj modtager H.O. Lange-Prisen

Onsdag 25. februar modtager forfatter og historiker Rasmus Glenthøj H.O. Lange-prisen for fremragende forskningsformidling. Prisen får han for bogen "Sønner af de slagne", der omhandler krigen i Sønderjylland i 1864.

H.O. Lange-prisen er på 50.000 kroner og blev stiftet i 2001 af Det Kongelige Bibliotek og G.E.C. Gads Fond. Prisen uddeles hvert år og gives for fremragende formidling af forskning inden for de humanistiske eller samfundsvidenskabelige fag.

I komiteens motivation for at tildele Rasmus Glenthøj prisen for bogen "Sønner af de slagne" står der:

”1864 er et alt andet end overset emne i dansk historie og har beskæftiget et ikke ringe antal historikere, så der har skullet noget til for at anlægge en ny synsvinkel uden at træde forgængerne over tæerne. Det er med dette værk lykkedes for Rasmus Glenthøj, der udnytter det kendte stof suverænt for at give en ny tolkning af både forudsætningerne op til og begivenhederne i 1864. Glenthøj vil aflive opfattelsen af, at krigen var selvforskyldt, og fokuserer i stedet på forudsætninger fra treårskrigen (der måtte komme en ny krig) og den desperate situation i 1864, hvor den store politiske splittelse og de mange involverede, herunder stormagterne, vanskeliggjorde eller umuliggjorde en tålelig politisk løsning på krisen, hvorfor de nationalliberale politikere også frikendes for at være både krigsliderlige og inkompetente. Det er et veldokumenteret og perspektivrigt bidrag til et klassisk emne i dansk historie, dertil velskrevet og med mange velvalgte illustrationer”.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00