Regeringen giver flere penge til idrætten

FINANSIERING: Dansk idræt og foreningsliv bløder, fordi danskerne spiller mindre lotto. Regeringen spæder nu til med ekstraordinært bidrag på 50 mio. kroner for i år og bebuder langsigtet løsning på finansieringen.

Danskernes dalende lyst til at satse på den store gevinst i lotto skaber så store problemer for det danske idræts- og foreningsliv, at regeringen nu lover hele sektoren et ekstraordinært bidrag på 50 mio. kr. for 2015.

Den økonomiske saltvandsindsprøjtning kommer efter, at det har vist sig, at idræts- og foreningslivet – der er afhængig af de årlige milliontilskud fra Danske Spil – alene i år står til at modtage 135 mio. kr. mindre til uddeling fra Dansk Lotterispil end forventet. 

Langsigtet løsning
Samtidig vil regeringen iværksætte en evaluering af hele spilleloven, så der kan skabes en langsigtet og holdbar løsning på finansieringsproblemerne. Det fremgår af henvendelser til de almennyttige foreningers hovedorganisationer, DIF, DGI, DUF og Danske Handicaporganisationer, fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og finansminister Claus Hjort Frederiksen (V). 

Login