Regeringen skriver kultur ud af udviklingsstrategi

UDVIKLING: I regeringens udkast til en ny samlet udviklingspolitisk strategi er kultur ikke nævnt med et eneste ord. Det er utilfredsstillende, og en stor indsats går tabt, mener kulturordfører Mogens Jensen (S). Udenrigsminister Kristian Jensen (V) forsikrer om, at kulturen ikke er glemt.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) og kulturminister Bertel Haarder (V) er begge tilhængere af at bruge kultur til at skabe udvikling, men regeringen prioriterer ikke indsatsen i sit udkast til en udviklingspolitisk strategi.
Udenrigsminister Kristian Jensen (V) og kulturminister Bertel Haarder (V) er begge tilhængere af at bruge kultur til at skabe udvikling, men regeringen prioriterer ikke indsatsen i sit udkast til en udviklingspolitisk strategi. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget

Budskabet fra regeringen er klart: Kultur er en vigtig del af værktøjskassen i udviklingspolitikken. Men når det kommer til at prioritere kulturindsatsen i den konkrete politik, så er signalet et andet. 

Sidste år valgte regeringen i finansloven at fjerne midlerne til Center for Kultur og Udvikling (CKU), som hidtil har stået for samtænkningen af kultur og udvikling. Centeret lukker derfor ved årets udgang.