Regeringssplid om støtte til gadeidræt

IDRÆT: Radikales ønske om at øremærke en del af tipsmidlerne til gadeidrætten får en lunken modtagelse fra regeringskollegaerne i SF. Venstre og Enhedslisten bakker til gengæld op.
SF vil ikke på forhånd øremærke en del af tipsmidlerne til gadeidrætten.
SF vil ikke på forhånd øremærke en del af tipsmidlerne til gadeidrætten.Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

Man skal være varsom med at slynge om sig med meldinger om, at man vil øremærke penge til den ene gruppe frem for den anden. Tipsmidlerne er begrænsede, og vi bliver nødt til at afveje vores prioriteringer. De drøftelser er vi ikke gået i gang med endnu,"

Ole Sohn (SF)
Kulturordfører
Der er i den grad brug for at støtte gadeidrætten økonomisk, og derfor skal en del af tipsmidlerne fremover øremærkes området. Det var meldingen fra den radikale kulturordfører, Marlene Borst Hansen, tidligere på ugen:

"I gadeidrætten kan man mødes i uformelle fællesskaber i det helt lokale nærområde, hvor det sociale bliver prioriteret over kampen om at komme på førsteholdet," skrev hun i et debatindlæg på Altinget | Kultur.

Men i SF får forslaget om at afsætte en pulje til gadeidrætten en noget lunken modtagelse. Kulturordfører Ole Sohn er enig med sin ordførerkollega i, at gadeidrætten har nogle gode kvaliteter. Især i forhold til de unge, som ikke spiller fodbold eller går til gymnastik i de traditionelle idrætsforeninger.

"Men man skal være varsom med at slynge om sig med meldinger om, at man vil øremærke penge til den ene gruppe frem for den anden. Tipsmidlerne er begrænsede, og vi bliver nødt til at afveje vores prioriteringer. De drøftelser er vi ikke gået i gang med endnu," siger Ole Sohn.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00