Rigsrevisionen fastholder kritisk fokus på museerne

MUSEUM: Selv om der er gået syv år, har Nationalmuseet stadigvæk problemer med at magasinere sine kulturgenstande, og museerne er fortsat for dårlige til at indberette deres samlinger til de offentlige kulturarvsregistre. Derfor vil Rigsrevisionen fortsat holde øje med dem.

Efter syv år har Nationalmuseet endnu ikke fundet en løsning på, hvordan det vil magasinere sine kulturgenstande, skriver Rigsrevisionen.
Efter syv år har Nationalmuseet endnu ikke fundet en løsning på, hvordan det vil magasinere sine kulturgenstande, skriver Rigsrevisionen.Foto: Nationalmuseet
Per Bang Thomsen

Rigsrevisionen kan konstatere, at der – 7 år efter, at beretningen blev afgivet – endnu ikke er fundet en løsning på Nationalmuseets magasinproblemer.

Rigsrevisionen
Notat til Statsrevisorerne

Nationalmuseet har stadigvæk ikke fundet en holdbar løsning på, hvordan det vil magasinere sine kulturgenstande, så de også kan betragtes af de næste generationer. 

Og landets statslige museer er fortsat bagud, når det kommer til at indberette deres samlinger til de to nationale kulturarvsregistre. 

Derfor kan Rigsrevisionen endnu ikke sætte det afsluttende punktum i den beretningssag, som stammer tilbage fra 2007.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00