Rigsrevisionen i hård kritik af Kulturministeriet

FORVALTNING: I stedet for at annoncere efter mulige tilskudsmodtagere har Kulturministeriet brugt tre udlodningspuljer som budgetreserver på sit eget område. ”Meget utilfredsstillende,” konkluderer Rigsrevisionen.

Den kritisable praksis i Kulturministeriet har fundet sted under skiftende regeringer - og nu lover Bertel Haarder bod og bedring.
Den kritisable praksis i Kulturministeriet har fundet sted under skiftende regeringer - og nu lover Bertel Haarder bod og bedring.Foto: Mette Udesen/Kulturministeriet
Erik Bjørn Møller

Forvaltningen af puljerne er imidlertid sket ud fra en praksis, der har eksisteret i mange år under skiftende regeringer.

Bertel Haarder (V)
Kulturminister

Kulturministeriet har i en årrække forbrudt sig mod grundlæggende forvaltningsmæssige principper og ligebehandlingsprincippet i sin håndtering af tre såkaldte udlodningspuljer med penge fra tips- og lottomidlerne.

Egentlig skulle pengene fordeles til idræts- eller kulturformål, men en undersøgelse, som Rigsrevisionen satte i gang på eget initiativ, afslører nu, at Kulturministeriet har udmøntet 79 procent af pengene i puljerne til sit eget departement og institutioner på Kulturministeriets område.

I en række tilfælde er tilskuddene blevet brugt til formål, som forvejen ”må anses for finansieret af en driftsbevilling på finansloven”, fremgår det af Rigsrevisionens nye rapport.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00