Rigsrevisionen i hård kritik af Kulturministeriet

FORVALTNING: I stedet for at annoncere efter mulige tilskudsmodtagere har Kulturministeriet brugt tre udlodningspuljer som budgetreserver på sit eget område. ”Meget utilfredsstillende,” konkluderer Rigsrevisionen.

Den kritisable praksis i Kulturministeriet har fundet sted under skiftende regeringer - og nu lover Bertel Haarder bod og bedring.
Den kritisable praksis i Kulturministeriet har fundet sted under skiftende regeringer - og nu lover Bertel Haarder bod og bedring. Foto: Mette Udesen/Kulturministeriet
Erik Bjørn Møller

Kulturministeriet har i en årrække forbrudt sig mod grundlæggende forvaltningsmæssige principper og ligebehandlingsprincippet i sin håndtering af tre såkaldte udlodningspuljer med penge fra tips- og lottomidlerne.

Egentlig skulle pengene fordeles til idræts- eller kulturformål, men en undersøgelse, som Rigsrevisionen satte i gang på eget initiativ, afslører nu, at Kulturministeriet har udmøntet 79 procent af pengene i puljerne til sit eget departement og institutioner på Kulturministeriets område.