Rigsrevisionen skal kulegrave lønforholdene i DR

GRANSKNING: Statsrevisorerne har besluttet, at lønforholdene i DR og andre licensfinansierede medier skal undersøges. Det sker ovenpå ”kolossal interesse” for lønnen i DR, lyder det.

Rigsrevisionen har tidligere kritiseret en lønstigning til DR-generalsekretær Marie Rørbye Rønn. 
Rigsrevisionen har tidligere kritiseret en lønstigning til DR-generalsekretær Marie Rørbye Rønn. Foto: Bjarne Bergius Hermandsen
Kasper Frandsen

Den seneste tids sager om løn og privilegier i især DR har fået Statsrevisorerne til at bede Rigsrevisionen om at undersøge lønforholdene for alle licensfinansierede medier.

Det besluttede Statsrevisorerne på deres møde onsdag 7. september, bekræfter formand Peder Larsen (SF) overfor Mediawatch.

"Vi havde det på dagsordenen i går og besluttede, at der skal gennemføres en undersøgelse af lønforholdene," siger Peder Larsen.

Undersøgelsen kommer ifølge ham ovenpå en ”kolossal interesse” for lønniveauet i DR.

Blandt andet ansatte DR den tidligere mediedirektør Gitte Rabøl som mangfoldighedskonsulent til en direktørløn på 2,1 millioner kroner. Og siden er det kommet frem, at kulturminister Mette Bock (LA) fik en fratrædelsesgodtgørelse på to millioner kroner, da hun forlod sin direktørstilling i DR i 2010.

Ifølge Peder Larsen vil der blive udarbejdet et undersøgelseskommissorium, der senest vil blive godkendt på næste møde 11. oktober i kredsen af Statsrevisorer. Måske endda inden. Det bliver primært de licensfinansierede mediehuse DR, TV 2 Regionerne og Radio24syv, der skal undersøges. 

DR: Kun godt
Hos DR hilser man undersøgelsen velkommen.

”Den kommende beretning fra Rigsrevisionen giver mulighed for at skabe et faktuelt grundlag vedrørende løn og vilkår i både DR og sammenlignelige virksomheder og institutioner. Vi ser frem til arbejdet og stiller naturligvis alle de oplysninger og ressourcer til rådighed, som Rigsrevisionen måtte ønske," udtaler Nikolas Lyhne-Knudsen, DR's økonomidirektør, i en skriftlig kommentar til Mediawatch.

Allerede i 2015 rettede Rigsrevisionen kritik af lønniveauet i DR, da generalsekretær Marie Rørbye Rønns lønstigning på 25 procent fik en løftet pegefinger. Hun gik fra 2,8 til 3,5 millioner kroner i årsløn.

Rigsrevisionens beretning forventes at tage et halvt til et helt år at udarbejde.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peder Larsen

Fhv. formand (SF) for Statsrevisorerne, revisor
merkonom (Aarhus Købmandsskole 1996), ba.scient.pol. (Aarhus Uni. 1989)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024