Rørbye Rønn om armslængde: Der er enkelte punkter, hvor detailreguleringen er skruet højt op

INTERVIEW: Det er utroligt vigtigt, at vi fortsat er bevidste om vores politiske uafhængighed, siger DR's generaldirektør oven på den netop indgåede public service-kontrakt, som kritiseres for at være på kant med armslængdeprincippet.

Generaldirektør Maria Rørbye Rønn præsenterede tirsdag formiddag den public service-kontrakt, der lægger linjen for programindholdet de kommende fem år.
Generaldirektør Maria Rørbye Rønn præsenterede tirsdag formiddag den public service-kontrakt, der lægger linjen for programindholdet de kommende fem år.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Der er ingen beviser i verden for, at DR's nyhedsformidling er konkurrenceforvridende. Tværtimod.

Maria Rørbye Rønn
Generaldirektør, DR

DR skal afholde sig fra at skrive dybdeborende artikler på dr.dk. Og så skal enkelte radiokanaler fremover have minimum 48 procent dansk musik på sendefladen.

Det er nogle af de mindre punkter i den public service-kontrakt for 2019-2023, som DR har indgået med Regeringen og Dansk Folkeparti.

Ifølge en række politikere fra oppositionen er netop disse punkter udtryk for, at magthaverne har haft fingrene alt for dybt nede i maskinrummet og dermed konflikter med armslængdeprincippet. Alternativets Rasmus Nordqvist går så langt som til at sige, at regeringen og DF med den nye kontrakt har "taget redaktørkasketten på".

0:000:00