S kræver avisbossers lønninger frem i lyset

ÅBENHED: Redaktørerne på de store dagblade, der får mediestøtte fra staten, må æde deres egen medicin og lægge deres løn frem i lyset, mener Mogens Jensen (S). Det vil han gøre til en forudsætning for fremtidig mediestøtte.

Chefredaktørernes lønninger skal frem i lyset for offentligheden, mener Socialdemokraterne. 
Chefredaktørernes lønninger skal frem i lyset for offentligheden, mener Socialdemokraterne. Foto: www.colourbox.com
Erik Bjørn Møller

Tilbagemeldingerne fra de pågældende dagblade har imidlertid været, at lønningerne til de enkelte medarbejdere er fortrolige, hvorfor de ikke ønsker dem offentliggjort i et svar til Kulturudvalget.

Bertel Haarder i svar til Folketingets Kulturudvalg
Kulturminister

Chefredaktørerne på de store danske dagblade, der jævnligt omtaler DR-generelsekretær Maria Rørbye Rønns årsløn på 3,5 millioner kroner, bør i åbenhedens navn også lægge deres egne lønsedler frem for offentligheden, mener Socialdemokraterne.

For selv om deres medier er private og kommercielle, finansieres de i høj grad af mediestøtte fra staten og dermed skatteyderne – og derfor bør chefredaktørerne underlægges samme krav om åbenhed, som de og de borgerlige partier kræver over for public service-mastodonten DR.

Reelt krav når skatteyderne betaler
Det mener Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, der vil gøre kravet om åbenhed og indblik i direktørernes og chefredaktørernes løn til en del af de kommende forhandlinger om ændringer i mediestøttereglerne. Fremover skal åbenhed være en forudsætning for mediestøtte og momsfritagelse, mener han.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00