S-minister udskyder igen den kulturmoms, som V-ordfører vil lade "dø en stille død"

Regeringen har talrige gange fastholdt, at det er nødvendigt at indføre en såkaldt kulturmoms grundet EU-regler. Men lovforslaget trækker ud. Det er ikke at finde på regeringens nye lovprogram, og skatteministeren svarer ikke på, om momsen stadig er på vej. 

”Der pågår interne overvejelser om konsekvenserne af ændringen af momsreglerne, som ikke er afsluttet," lyder det fra Skatteministeriet. 
”Der pågår interne overvejelser om konsekvenserne af ændringen af momsreglerne, som ikke er afsluttet," lyder det fra Skatteministeriet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Forslaget om at indføre en såkaldt kulturmoms er ikke at finde på regeringens nyeste program for den kommende politiske sæson.

Det er til trods for, at Skatteministeriet og skatteminister Jeppe Bruus (S) i mere end et år har fastholdt, at det er nødvendigt for ikke at være på kant med EU-retten. 

”Der har som bekendt været en dialog med EU-Kommissionen, som har medført, at lovforslaget er blevet skubbet. Lovforslaget fremgår ikke af lovprogrammet for det kommende folketingsår, da der udestår arbejde med afklaring af en række forhold,” lyder det nu fra Skatteministeriet.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00