S og SF: Facebook og Google skal være bedre til at følge op på klager

NYHED: Jeppe Bruus (S) og Karina Lorentzen (SF) vil have mere gennemsigtighed i klageprocessen hos Facebook og Google. S er villige til at stramme reguleringerne af sociale medier, hvis brugerne oplever, at deres klager ikke bliver hørt. Facebook og Google hilser flere reguleringer velkommende, men forbeholder sig retten til egne regler. 

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
Mads Mose Vikkelsø

Når en pige viser et ar, er det så et godt eller dårligt ar. Hvad med en kniv? Vi kan ikke fjerne alle billeder af knive i verden.

Martin Ruby
Head of public policy, Facebook

I Altingets gård blev der lagt op til debat om regulering af sociale medier, efter at der i går kom en ny undersøgelse fra Mandag Morgen, der har undersøgt danskernes holdning til regulering og ytringsfrihed på sociale platforme.

Panelet bestående af Karina Lorentzen (SF), Jeppe Bruus (S), Martin Ruby, Head of public policy i Facebook og Christine Sørensen, Government affairs and public policy manager i Google, debatterede blandt andet de sociale platformes ansvar for at reagere på klager fra brugerne.

Karina Lorentzen (SF) sagde, at der var et større behov for gennemsigtighed i, hvad der bliver fjernet på sociale platforme som Facebook og Google:

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00