S revser Haarders ”revolverpolitik”

INTERVIEW: Kulturminister Bertel Haarder (V) har åbnet for forhandlinger om en ny medieaftale alt for tidligt, mener Socialdemokratiets kulturordfører, Mogens Jensen. Det grænser til misligholdelse af det eksisterende forlig, lyder kritikken.

"Kulturministeren burde være mere lydhør, åben og rund i sin tilgang til forhandlingerne i stedet for at føre denne her gang revolverpolitik,” lyder Mogens Jensens (S) opfordring til Bertel Haarder (V).
"Kulturministeren burde være mere lydhør, åben og rund i sin tilgang til forhandlingerne i stedet for at føre denne her gang revolverpolitik,” lyder Mogens Jensens (S) opfordring til Bertel Haarder (V).Foto: ft.dk
Tyson W. Lyall

Vi har i enighed nedsat Public Service-udvalget, som skal komme med forslag til fremtidens public service. Det arbejde afsluttes i starten af 2017, og det er manglende respekt for forliget – grænsende til misligholdelse – at kulturministeren nu melder ud, at han ikke har tænkt sig at vente så længe


Mogens Jensen (S)
Kultur- og medieordfører
Fakta
Daværende kulturminister Marianne Jelved (R) blev i juni 2014 enig med alle Folketingets partier om en ny fire-årig medieaftale for perioden 2015-2018. 

Med forliget blev der bl.a. afsat flere penge til public service-puljen, fastsat nye indholdskrav til DR og skabt enighed om mere dansk drama og mere dansk musik i radioen. DR pålagdes samtidig effektiviseringskrav på 2 procent (svarende til ca. 74.9 milioner kroner).

Aftalepartierne blev desuden enige om at nedsætte et "sagkyndigt udvalg, som skal udarbejde et grundlag for overvejelser om public service-mediernes rolle i samfundet og medieverdenen i de kommende år". Udvalgets arbejde skal efter planen være afsluttet 1. januar 2017.  

Kilde: Kulturministeriet

Socialdemokratiets kultur- og medieordfører Mogens Jensen har prøvet at forhandle medieaftaler på plads med kulturministre som Brian Mikkelsen (K) og Per Stig Møller (K).

Nu tilhører posten Bertel Haarder (V), som ifølge Mogens Jensen imidlertid har anlagt en uhørt konfrontatorisk og kompromisløs tilgang til området.

For mens medieaftalen, der trådte i kraft i 2015, løber helt frem til 2018, er ministeren allerede nu begyndt at rasle med sablen.

0:000:00