Analyse af 
Chris Lehmann

Sådan resulterede den perfekte politiske storm i nye strenge EU-regler for techgiganter

EU's parter har netop afsluttet forhandlingerne om en stor digitale lovpakke, der skal regulere techgiganternes færden og adfærd i hele Europa. Den er resultatet af en perfekt storm af hændelser, som betød, at et ambitiøst udgangspunkt ikke blev udvandet igennem en lang EU-forhandlingsproces.

Emanuel Macron og Facebooks Mark Zuckerberg til et møde i 2019. Det franske formandsskab for EU er en af faktorerne, der gør, at EU's nye regler for techgiganter er blevet, som de er.<br>
Emanuel Macron og Facebooks Mark Zuckerberg til et møde i 2019. Det franske formandsskab for EU er en af faktorerne, der gør, at EU's nye regler for techgiganter er blevet, som de er.
Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

To nye love for regulering af techgiganter er nu forhandlet på plads i EU og er på vej til at blive virkelige.

Den endelige tekst for henholdsvis Digital Services Act og Digital Markets Act er blevet forhandlet på plads med et historisk bagtæppe af både krigen i Ukraine og en pandemi, der har krævet tusindvis af europæeres liv - og samtidig gjort digitale tjenester mere vitale end nogensinde før.

En hel række af begivenheder, der umuligt kunne forudses har nu ført til, at EU-Kommissionen, Ministerrådet, og EU-Parlamentet alle ville gå samme vej i de afgørende politiske forhandlinger.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024