Om  
Janne Mark
Pia Boysen

Salmekunsten og kirkens korsang blev hædret ved legatuddeling i Kirkeministeriet

Kirkeminister Mette Madsens Legat går i år til sanger og salmekomponist Janne Mark og Det Danske Pigekor ved chefdirigent Pia Boysen, som hver modtager 75.000 kr.

Departementchef i Kirkeministeriet Christian Dons Christensen med salmekunstner Janne Mark, chefdirigent Pia Boysen og forfatter Iben Krogsdal.
Departementchef i Kirkeministeriet Christian Dons Christensen med salmekunstner Janne Mark, chefdirigent Pia Boysen og forfatter Iben Krogsdal.
Andreas EsbjørnsenPaula Larrain

To kvinder, der gennem musikken sætter liv i kirken, modtog i dag Kirkeminister Mette Madsens legat. Den ene, salmedigter og komponist, Janne Mark, på egne vegne og den anden chefdirigent Pia Boysen på vegne af Det Danske Pigekor.

Overrækkelsen fandt sted ved en reception i Kirkeministeriets gårdhave, hvor forfatter og salmedigter Iben Krogsdal motiverede valget af de to modtagere. Til Janne Mark sagde Iben Krogsdal, der sidder med i legatbestyrelsen.

"Med dine salmers stilfærdige, stærke og originale tonesprog har du øvet et væsentligt bidrag til den løbende fornyelse af den danske salmetradition, ligesom du i utallige koncerter med din helt egen salmestemme har været med til at åbne kirkens og troens døre på ny for mange."

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00