SF: Orkester-flertal underkender DR’s bestyrelse

ORKESTER: Det er en trussel mod DR’s bestyrelse, at et politisk flertal nu underkender den spareplan, som bestyrelsesmedlemmerne har sagt god for. Det mener SF’s medieordfører, som kalder situationen "grotesk". Ledelsesekspert opfordrer DR's bestyrelsesmedlemmer til at overveje, om de fortsat vil arbejde under de forhold. 

De borgerlige og Enhedslisten er ved at underkende den politiske udpegede bestyrelse i DR, mener SF's medieordfører, Özlem Cekic.
De borgerlige og Enhedslisten er ved at underkende den politiske udpegede bestyrelse i DR, mener SF's medieordfører, Özlem Cekic.Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

Hvis jeg var bestyrelsesformand, ville jeg kraftigt overveje, om det var nogle forhold, jeg kunne arbejde under.

Anders Drejer
Ledelsesekspert og professor ved Aalborg Universitet

Det politiske flertal, der vil holde liv i UnderholdningsOrkestret, er ved at trække tæppet væk under DR’s bestyrelse.

Det mener SF’s medieordfører, Özlem Cekic, som er stærkt kritisk over, at de borgerlige og Enhedslisten vil frede orkestret.

“Uanset hvordan man vender og drejer det, er det en underkendelse af den politisk valgte bestyrelse i DR, som allerede har godkendt DR’s spareplan. Vi politikere skal ikke bestemme, hvem der skal fyres eller hyres. Derfor bør de populistiske partier, der er hoppet med på dagsordenen, tænke sig godt om, i forhold til hvilke konsekvenser det kan have,” siger hun.

0:000:00