SF: Politikerne skal holde fingrene fra DR's programplanlægning

INTERVIEW: Det er ikke politikerne, der skal bestemme, hvilke programmer og udsendelser DR skal sende. Det skal være helt op til DR, mener SF's kulturordfører, Özlem Cekic, inden forårets medieforhandlinger går i gang. Hun er grundlæggende glad for public service-institutionen, som den ser ud i dag.
SF's kulturordfører, Özlem Cekic, er imod, at politikerne blander sig i, hvad DR må sende.
SF's kulturordfører, Özlem Cekic, er imod, at politikerne blander sig i, hvad DR må sende.Foto: Folketinget
Per Bang Thomsen

DR's politiske uafhængighed er vigtig for SF, og derfor skal vi fastholde armslængdeprincippet til institutionen. Når Dansk Folkeparti eksempelvis melder ud, at DR skal have mere fokus på kristendommen i sendefladen, er der tale om et overgreb på den redaktionelle frihed, som bestemt ikke hører et demokrati til.

Özlem Cekic (SF)
Kulturordfører
DR er og bliver en uafhængig medieinstitution, og derfor skal alle politikerne på Christiansborg holde fingrene langt væk fra DR's programplanlægning.

Det er meldingen fra SF's kulturordfører, Özlem Cekic, som optakt til de kommende forhandlinger om fremtidens medieaftale og DR's public service-kontrakt.

Ifølge SF-ordføreren blander christiansborgpolitikerne sig alt for meget i, hvad public service-institutionen skal sende, og det er en farlig glidebane, som skal stoppes, mener hun.

"DR's politiske uafhængighed er vigtig for SF, og derfor skal vi fastholde armslængdeprincippet til institutionen. Når Dansk Folkeparti eksempelvis melder ud, at DR skal have mere fokus på kristendommen i sendefladen, er der tale om et overgreb på den redaktionelle frihed, som bestemt ikke hører et demokrati til," siger Özlem Cekic.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00