Skak som understøttende undervisning

KORT NYT: Fredag samles over 624 elever til Skolernes Skakdag. Formålet er at lære eleverne at holde fokus, koncentration og tænke fremad.
Foto: Pressefoto/Dansk Skoleskak
Fakta

Dansk Skoleskak (DSS) er en samfundsengagerende børne- og ungdomsorganisation, der arbejder for øget læring og uddannelse. Organisationen er startet af skoleledere, -lærere og -elever. Skoleskak tilbydes i dag på over 300 skoler i 80 kommuner.


Kilde: skoleskak.dk

"Det skal være sjovt at blive klogere," lyder mottoet til landsfinalen i Skolernes Skakdag, hvor 200 lærere og forældre og 624 elever fra 44 skoler deltager. 

Over 300 skoler tilbyder i dag skoleskak som en metode til at styrke koncentration og indlæring for mere end 20.000 elever. Skak som understøttende undervisning bliver en del af skoledagen efter skolernes sommerferie.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) mener, at skoleskak er et eksempel på, hvordan man kan lære på en anderledes måde.

”Med folkeskolereformen indføres en ny form for undervisning i skolen – den understøttende undervisning. Denne tid skal blandt andet bruges til aktiviteter, der kan støtte de forskellige fag. Det vil være helt oplagt at bruge skoleskak som et element her. Der er mange måder at blive inspireret, motiveret og engageret på. Skoleskak er et rigtig godt eksempel på, hvordan man kan lære på en anderledes og sjov måde. I den sammenhæng er det vigtigt at sikre et bedre videngrundlag om kvaliteten af læringstilbud som skoleskak,” siger undervisningsminister Christine Antorini.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00