Skal vi droppe ordet "eskimo"? Se højdepunkterne fra samrådet med Joy Mogensen

ORDSTRID: Kulturministeren er enig i Nationalmuseets beslutning om ikke længere at bruge ordet "eskimo", men borgerlige partier er bekymrede. Se højdepunkterne fra debatten i Kulturudvalget, hvor ministeren var i samråd.

Det blev en strid om ord, da Folketingets kulturudvalg torsdag var samlet.

DF's kulturordfører, Pernille Bendixen, havde kaldt kulturminister Joy Mogensen (S) i samråd i kølvandet på sommerens debat om betegnelsen "eskimo". Altinget har samlet hovedpointerne fra samrådet i videoen ovenfor.

Ministeren skulle redegøre for regeringens holdning til Nationalmuseets beslutning om ikke længere at bruge ordet som en benævnelse for de arktiske folkeslag.

Den beslutning kritiserede Bendixen.

"Det er jo at feje fortiden ind under gulvtæppet," sagde DF's kulturordfører på samrådet.

"Det er en balancegang"
Kulturministeren bakkede Nationalmuseet op.

Hun mener, at man skal skelne mellem historiske kilder og museets egen nutidige formidling:

"Det er en balancegang imellem ikke at støde nogen og dermed gentage fortidens fejl, men samtidig ikke feje fortiden ind under gulvtæppet," sagde ministeren.

Se højdepunkter fra debatten øverst i artiklen.

Forrige artikel Brian Mikkelsen vil samle kulturen under Dansk Erhverv: Brian Mikkelsen vil samle kulturen under Dansk Erhverv: "Der er brug for nogle, der handler" Næste artikel Omstridt kinesisk techgigant vil lave tv til danske børn Omstridt kinesisk techgigant vil lave tv til danske børn