Statens Kunstfond åbner for særlige arbejdslegater til coronaramte kunstnere

LEGATER: Kunstnere, hvis økonomi har været påvirket af coronakrisen, kan nu søge et særligt arbejdslegat på op til 100.000 kroner hos Statens Kunstfond. 

ARKIVFOTO: Mange kunstnere har allerede måtte tænke nyt, efter coronakrisen ramte for snart et år siden. Her er et billede fra den 24 timer lange livestream-festival Covidhagen, der i sommer blev holdt på taget af Operaen i København.
ARKIVFOTO: Mange kunstnere har allerede måtte tænke nyt, efter coronakrisen ramte for snart et år siden. Her er et billede fra den 24 timer lange livestream-festival Covidhagen, der i sommer blev holdt på taget af Operaen i København.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Cecilie Gormsen

Det er ingen hemmelighed, at kulturbranchen har været særligt hårdt ramt af coronakrisen, og nu er Statens Kunstfond klar med særlige arbejdslegater for 25 millioner kroner som hjælp til de økonomisk ramte kunstnere.

Det skriver Statens Kunstfond i en pressemeddelelse. 

Kunstnere inden for musik, scenekunst, billedkunst, litteratur, arkitektur, film, kunsthåndværk og design kan søge de særlige arbejdslegater, som maksimalt vil være på 100.000 kroner per legat.

0:000:00