Studerende demonstrerer mod udflytning: “Idéen om, at du bare kan tage en kran og løfte vores uddannelse til Holstebro, er helt urealistisk"

Mandag indtog studerende fra Den Danske Scenekunstskole Christiansborg Slotsplads. Her dansede de i protest mod beslutningen om at udflytte skolens danselinje til Holstebro.

De studerende håber på, at politikkerne vil oprette flere studiepladser og finde en finansieringsmodel, der gør det muligt at køre videre med en danseuddannelse i både København og Holstebro. 
De studerende håber på, at politikkerne vil oprette flere studiepladser og finde en finansieringsmodel, der gør det muligt at køre videre med en danseuddannelse i både København og Holstebro. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Christina Houlind

Forårssolen skinner ned på de omkring 30 unge, der er forsamlet på Slotspladsen foran Christiansborg. Størstedelen af dem står i en større formation og lader armene svaje i takt til musikken imens de danser den rutine, de netop har øvet på.  

De er der i et forsøg på at råbe – eller i dette tilfælde danse – politikerne op.  

Da vi hørte, man ville oprette en danseuddannelse der, var vi helt oppe og køre. Vi syntes, det var fantastisk. Men det giver ikke mening at lukke noget for at åbne noget andet.

Theresa Fogh Schou
Talsperson for skolens studerende i forhold til udflytningen

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00