Styrelse opretter nyt center for tech og sociale medier

Slots- og Kulturstyrelsen søger nu en chef til at drive et nyt center for sociale medier, tech og demokrati, der blandt andet skal se på, hvordan man kan skærpe kravene til sociale medier og understøtte bedre forskeradgang til data fra tech-giganterne.

Et kommende center skal blandt andet se på, hvordan man kan skærpe kravene til sociale medier.
Et kommende center skal blandt andet se på, hvordan man kan skærpe kravene til sociale medier.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Analyser om kunstig intelligens og misinformation, samt skærpede krav til sociale medier.

Det bliver et par af de arbejdsopgaver, som et kommende center for sociale medier, tech og demokrati skal arbejde med, når det er i funktion.

Det viser et stillingsopslag fra Slots- og Kulturstyrelsen, der søger en chef til at opbygge centret med start i oktober eller snarest derefter.

“Center for sociale medier, tech og demokrati får blandt andet til opgave at komme med forslag til ny politik og regulering på tech-området, se på hvordan man kan skærpe kravene til sociale medier, udarbejde analyser om for eksempel kunstig intelligens og mis- og desinformation, etablere samarbejder med relevante forskere, samt understøtte større gennemsigtighed og bedre forskeradgang til data fra tech-giganterne,” skriver Slots- og Kulturstyrelsen.

Centret skal desuden være ansvarlig for at få udarbejdet en årlig uvildig rapport om tech-giganternes indflydelse på demokrati, trivsel og samfundsmæssig sammenhængskraft i Danmark.

Det nye center er en konsekvens af den medieaftale, der blev indgået i juni mellem regeringen og Dansk Folkeparti, Enhedslisten, SF og Radikale Venstre.

Mere overordnet skal centret bidrage til at udvikle fremtidens tech-, medie- og kulturpolitik, opbygge mere viden om tech-giganternes effekter på samfundet samt understøtte en veloplyst offentlig tech-debat,” skriver Slots- og Kulturstyrelsen.

Styrelsen vurderer, at centret – foruden chefen – kommer til at bestå af cirka fem AC-medarbejdere.

Forligspartierne har afsat fire millioner til centret i 2023 og 12,5 millioner kroner årligt i 2024-2026, som også skal gå til at udsende en medie- og tech-attaché til Danmarks EU-repræsentation i Bruxelles. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00