Debat

TIO: Udvikling af kulturen sikrer fremtidens kulturarv

DEBAT: Selvom det er positivt, at det i finansloven lykkedes at finde ekstra midler til kulturen, er det bekymrende, at midlerne kun går til kulturbevaring. Hvis fremtidens kunst skal sikres, skal der også være fokus på kulturudvikling, skriver Dorthe Skøtt Bébe fra TIO.

Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Fortidens spejl er vigtigt, så vi forstår, hvad vi er kommet af. Men det er mindst lige så afgørende for fremtidens kunst at fokusere på det nye, på udviklingen og eksperimenterne.

Dorthe Skøtt Bébe
Formand for Teatrenes Interesseorganisation

Af Dorthe Skøtt Bébe
Formand for Teatrenes Interesseorganisation

I TIO følger vi i disse år udviklingen af bevillingerne til kulturen med stor bekymring. Fra politikerne lyder det, at der skal spares, og at også kulturen må holde for. Der er ikke flere penge til kultur og bestemt ikke nye penge til kultur.

Kun midler til kulturbevaring
Det er ingen overraskelse, at der skal spares, men derfor er det stadig bekymrende. I TIO burde vi naturligvis blive glade, når der så alligevel findes ekstra midler til kulturen, som det senest er tilfældet ved finanslovforhandlingerne 2017.

Hele 85,6 millioner ekstra kroner over en treårig periode fra 2017-2020 blev således afsat til sikring af kulturarven på finansloven i sidste uge. Men alligevel bliver jeg som TIO-formand bare ekstra bekymret, fordi den øgede bevilling udelukkende prioriteres til kulturbevaring frem for kulturudvikling.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Brug for kulturudvikling
Fortidens spejl er vigtigt, så vi forstår, hvad vi er kommet af. Men det er mindst lige så afgørende for fremtidens kunst at fokusere på det nye, på udviklingen og eksperimenterne. Fremtiden formes af udviklingsinitiativer skabt i nutiden, og fremtidens kulturarv bliver til på baggrund af netop dén udvikling.

I TIO håber vi ikke, at den begyndende skævvridning i prioriteringen af midler til henholdsvis kulturbevaring og kulturudvikling fortsætter, for så kommer det til at sætte afgørende spor i vores fælles kulturelle fremtid.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Dorthe Skøtt Bébe

Teaterleder, Team Teatret, Talsperson, Scenet, bestyrelsesmedlem, Østerbro Teater
exam.art. i dramaturgi (Aarhus Uni.)

0:000:00