Om  
Jane Mylenberg
Thomas Hedin

TjekDet flytter ind på museet Enigma

Faktatjekmediet TjekDet, der tidligere var en del af Altingets koncern, indgår samarbejde med Enigma. Sammen vil de udvikle events og initiativer om kommunikation, onlineadfærd og fake news.

Marie Schønning Jensen

Faktetjekmediet og undervisningsdatabasen TjekDet har indgået et samarbejde med Enigma og flytter ind på museets adresse på Østerbro i København.

Det skriver Enigma - Museum for post, tele og kommunikation i en pressemeddelelse.

Fra 2016 til 2020 var TjekDet en del af Altinget og Mandag Morgen. I dag er mediet en selvstændig virksomhed og har udviklet sig til også at omfatte undervisnings- og forskningsmateriale om misinformation og fake news.

Jane Sandberg, museumsdirektør på Enigma, glæder sig til samarbejdet.

"På Enigma glæder vi os meget over nu at dele adresse og hverdag med Tjekdet.dk. Vi deler mange fælles agendaer, og ser frem til i fællesskab at kunne blive endnu stærkere i arbejdet med at oplyse og ruste danskerne til at begå sig i en virkelighed, hvor behovet for kritisk sans og faktatjek er større end nogensinde," siger Jane Sandberg i pressemeddelelsen.

Enigma er på nuværende tidspunkt under ombygning og åbner efter planen i foråret 2022. Sammen med TjekDet vil Enigma udvikle udstillingsaktiviteter, radio, foredrag og debatter. Enigma producerer i forvejen podcast til Radio Loud.

I spidsen for TjekDet står chefredaktør Thomas Hedin. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jane Mylenberg

Museumsdirektør, Enigma, formand, foreningen Brobyggerne, bestyrelsesmedlem, Ungdomsbureauet
cand.phil. i kunsthistorie (Københavns Uni. 1996), journalistisk tillægsuddannelse (DJH 2001), master i kommunikation (Aarhus Uni. 2005)

Thomas Hedin

Chefredaktør, TjekDet
erhvervssproglig korrespondent (CBS)