Om  
Stig Kirk Ørskov
Morten Langager

Topdirektør i JP/Politikens Hus bliver vicepræsident i international medieorganisation

Stig Ørskov er udpeget som ny vicepræsident i World Association of News Publishers, der er en af verdens største internationale medieorganisationer.

Julie Rind Rasmussen

JP/Politikens Hus' direktør Stig Ørskov har fået en betydningsfuld post i en international medieorganisation.

Det skriver Danske Medier. 

Stig Ørskov blev udpeget som vicepræsident hos den internationale medieorganisation World Association of News Publishers ved organisationens verdenskongres i Glasgow, og samtidig blev spanske Fernando de Yarza López-Madrazo, præsident for det spanske mediehus Henneo, udnævnt som ny præsident for organisationen.

"Det er en stor, stor ære at få lov til kæmpe for verdens frie medier i regi af World Association of News Publishers. Pressefriheden er under angreb mange steder i verden i disse år. Desto større er behovet for, at vi står sammen for at sikre, at journalister og udgivere kan bevare retten til og muligheden for at tjene verdens samfund med uafhængig journalistik og oplysninger, der er baseret på fakta," udtaler Stig Ørskov.

Ifølge direktør for Danske Medier Morten Langager kan udnævnelsen af Stig Ørskov få en stor betydning for danske medier.

"World Association of News Publishers er den mest betydningsfulde internationale organisation for aviser og nyhedsudgivere i verden, og det er en stor fordel også for Danske Medier, at vi har en repræsentant placeret i toppen af organisationen. Det vil give os førstehåndsviden om journalistikkens vilkår i verden samt indsigt i den digitale udvikling, der præger, inspirerer og til dels også udfordrer mediebranchen," udtaler Morten Langager.

World Association of News Publishers er en af de største internationale organisationer, som samler enkeltvirksomheder og nationale udgiverorganisationer.

Udover 3.000 medievirksomheder, som er direkte medlemmer, består World Association of News Publishers af 80 medlemsforeninger, der repræsenterer 18.000 publikationer i 120 lande.

Af særlige medlemmer kan nævnes The New York Times, Google Inc. og i Danmark er blandt andre Danske Medier, Børsen og JP/Politikens Hus medlem af organisationen. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stig Kirk Ørskov

Adm. direktør, JP/Politikens Hus, formand, Danske Mediers Arbejdsgiverforening, næstformand, Danske Medier
ba.scient.adm. (Roskilde Uni. 1997)

Morten Langager

Direktør, Dansk Erhverv
journalist (DJH 1999), BA i offentlig administration (Roskilde Uni. 1995)

0:000:00