Turbinen og Spillestedet Thy bliver regionale spillesteder

Statens Kunstfond har nu udpeget 19 regionale spillesteder for 2017-2020. Heriblandt er tilføjet to nye, nemlig Turbinen i Randers og Spillestedet Thy. Culture Box og Loppen er udgået.

Sara Ridder

For et år siden blev en ansøgningsrunde sat i gang, og 27 spillesteder i 21 kommuner ansøgte om at blive regionalt spillested i perioden 2017-2020. Kunstfonden udvælger de regionale spillesteder, så de tilsammen skal sikre regionale kraftcentre og udvikling af den rytmiske livemusik på højt kunstnerisk niveau i hele landet. 19 spillesteder har opfyldt disse krav, hvor to spillesteder i København nu er udgået, nemlig Loppen og Culture Box.

I stedet har man peget på Turbinen i Randers og Spillestedet Thy, som til forskel fra de andre udvalgte ikke er et fysisk spillested, men derimod et ”flydende spillested”, hvor koncerterne foregår forskellige steder i området.

Statens Kunstfonds tilskud til regionale spillesteder finansieres af årlige bevillinger på finansloven og fra Kulturministeriets musikhandlingsplan ”Talent Forpligter”. På finansloven er der bevilget et årligt beløb på 25,7 mio. kr., og på musikhandlingsplanen er der i perioden 2015-2018 afsat 7 mio. kr. årligt, heraf 5 mio. kr. øremærket til talentudvikling.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00