Om  
Jes Dorph-Petersen

TV 2 fjerner Jes Dorph som vært efter anklager om sexchikane

To anklager om chikanerende adfærd fra Jes Dorph-Petersen får nu TV 2 til at fjerne ham som vært fra Go'aften Live.

Efter i alt 30 år som kendt ansigt i fjernsynet, bliver Jes Dorph-Petersen nu taget af skærmen af TV 2.

Det sker efter to anklager om, at Jes Dorph-Petersen skulle have udsat to tidligere journalistpraktikanter for sexchikane. 

Det skriver Politiken

De to anklager handler om episoder, der skulle være sket i henholdvis 2001 og 2003. I den ene anklage skulle Jes Dorph-Petersen have tiltvunget sig sex med en journalistpraktikant, mens han i den anden anklage skulle have gjort seksuelle tilnærmelser med en kollega til en anden journalistpraktikant.

De to anklager er blevet meldt til advokatkontoret Norbomm Vinding, som TV 2 har ansat i kølvandet på MeToo-bølgen for at undersøge forholdene på tv-stationen.

Jes Dorph-Petersen afviser dog selv begge anklager, og han mener, at han igennem hele processen har været uretfærdigt behandlet.

"Jeg er blevet dømt i et juridisk parallelsamfund, som overhovedet ikke stiller krav til sig selv på samme måde, som den almindelige danske retspleje gør. I dette tilfælde har undersøgelsen selv valgt sine regler. Den er selv undersøger, den er selv afhører, selv anklager, den er selv referent og selv dommer. Den har selv valgt, hvem der skal afhøres, og den har selv tildelt mig den strengeste straf, man kunne, og reelt taget mit arbejde fra mig," siger Jes Dorph-Petersen til avisen.

Indholdsdirektør på TV 2 Lotte Lindegaard forklarer dog, at sagen handler om, at krænkelser ikke er forenelige med TV 2s værdier, hvorfor de må trække en streg i sandet.

Jes Dorph-Petersen var formelt ansat af Nordisk Film TV, der producerer Go'aften Live for TV 2. Her stopper han dog nu efter gensidig aftale. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jes Dorph-Petersen

Selvstændig konsulent, Tankegods, fhv. studievært, TV 2 m.fl.
journalist (DJH 1984)

0:000:00