Ugens målinger: Nej tak til FM-udfasning

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge med en ny overenskomstmåling og et nej tak til udfasning af FM-signalet.

Kulturminister Mette Bock (LA) vil gerne udfase FM-signalet til fordel for det digitale DAB inden 2021. En ny måling viser dog, at mere end to ud af tre danskere er imod denne idé. 
Kulturminister Mette Bock (LA) vil gerne udfase FM-signalet til fordel for det digitale DAB inden 2021. En ny måling viser dog, at mere end to ud af tre danskere er imod denne idé. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Simon Friis Date

Danskerne vil beholde FM-radioen
Kulturminister Mette Bock (LA) fremsatte i forbindelse med regeringens medieudspil et forslag om at få FM-sendenettet lukket efter 2021, hvor det skal være fuldt ud erstattet af DAB-sendenettet. DAB er internetbaseret og giver derfor danskerne flere radiokanaler at vælge imellem. Spørger man danskerne er tiden dog endnu ikke inde til at vinke farvel til det klassiske FM-bånd.

En ny meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau (her bragt af Dagbladet Information) viser, at et klart flertal af danskerne helst vil have muligheden for at høre radio via FM-båndet.  Direkte adspurgt, om de ville foretrække, at det fortsat var muligt at modtage landsdækkende radiokanaler på FM-båndet efter 2021, svarer 69,2 procent ja, mens 12,3 procent svarer nej.

Knap hver tredje dansker har i dag en digital radio af typen DAB+, som er nødvendig for at kunne dykke ned i det udvidede udbud af internetbaserede radiokanaler. I Norge har man sidste år gennemført en lukning af FM-nettet over hele landet. Dengang var modstanden lige så stor, som den for nuværende er i Danmark, men om slukningen har været en succes er det endnu for tidligt at konkludere.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00