V: Dansehallernes budget skal fremtidssikres nu

DANS: Der er brug for at fremtidssikre Dansehallernes budget allerede nu, mener Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen. Det skal ske ved at øremærke nogle af midlerne fra det nye Statens Kunstfond til Dansehallerne. Regeringen har endnu ikke taget stilling til sagen.
Fra Dansehallernes forestilling "People".
Fra Dansehallernes forestilling "People".Foto: Søren Meisner
Per Bang Thomsen

Det er stærkt problematisk, at der er så meget usikkerhed om Dansehallernes økonomi, og derfor er det vigtigt, at vi allerede nu får løst det med en flerårig budgetaftale. Derfor vil jeg arbejde for, at vi får løst det med et aktstykke til finansudvalget, hvor vi tager pengene fra kunstfondens midler.

Michael Aastrup Jensen (V)
Kulturordfører

Dansehallernes budget skal fremtidssikres så hurtigt som muligt, og derfor skal man allerede nu afsætte en fast del af pengene fra det nye Statens Kunstfond til hallerne.

Det mener Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen, efter kulturminister Marianne Jelved (R) i et skriftligt svar har slået fast, at det teknisk set er muligt at løse Dansehallernes budgetkrise nu.

Det kan nemlig ske ved et såkaldt aktstykke til finansudvalget, hvor man ændrer på finansloven for 2015. Her øremærker man fra politisk side en del af de midler, som Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst ellers skulle have delt ud på egen hånd, til Dansehallerne. Alternativt kan man skære i bevillingen til Scenekunstudvalget og give pengene til Dansehallerne i stedet.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00