Viborg med i FN-klub for kreativ verdensmålsindsats: "Det er lidt svært for en midtjyde at sige. Vi har noget, der er verdensklasse"

VERDENSMÅL: Viborg går forrest, når det drejer sig om at bruge animation og visuel formidling til at gøre FN's verdensmål vedkommende for borgerne, siger formand for UNESCO's danske nationalkommission.

Viborg-borgmester Ulrik Wilbek.
Viborg-borgmester Ulrik Wilbek.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Viborgs UNESCO-udnævnelse er en dejlig blåstempling af, at Viborg repræsenterer verdensklasse inden for animation og visuel kreativitet

Ulrik Wilbek (V)
Borgmester i Viborg Kommune

De er stolte i Viborg.

Den midtjyske by, som i tre årtier har specialiseret sig i arbejdet med animation og visuel formidling, kunne nemlig mandag markere udnævnelsen som Creative City i kategorien Media Arts. Det er UNESCO, der er FN's organisation for blandt andet kultur og uddannelse, som står bag udnævnelsen.

Viborg går som kreativ by "forrest, når det drejer sig om at bruge animation og visuel formidling til at gøre FN's verdensmål vedkommende for borgerne og til at fremme deltagelse i uddannelses- og kulturliv, også blandt udsatte grupper". Det mener Elsebeth Gerner Nielsen, der er formand for UNESCO's danske nationalkommission.

Dokumentation

Om Verdensmålsugen

22-25. september inviterer Altinget, Mandag Morgen, Global Compact Network Denmark og en række partnere til Verdensmålsuge i anledning af verdensmålene fem års jubilæum.

Alle debatter, dialoger og interviews fra scenen i Altingets gård og fra Christiansborg kan opleves på Altinget.dk, Altingets facebookside og som publikum.

Se hele programmet og tilmeld dig her.  


0:000:00