Zenia Stampe vender tilbage som ny radikal værdiordfører

Zenia Stampe vender efter endt barselsorlov tilbage til Folketinget, hvor hun skal være værdiordfører for Radikale Venstre. Posten er nyoprettet.

Julie Lundbek

”Radikale Venstre er et parti med stærke værdier. Frisind, storsind og retsind. Værdier, som vi mere end nogensinde har brug for, men som er under pres i dagens Danmark og udfordres som sjældent før af hastelovgivning og symbolpolitik. Med Zenia som ny værdiordfører styrker vi den radikale kamp mod værdiskreddet endnu mere."

Sådan lyder velkomsten fra politisk leder Morten Østergaard (R) til Zenia Stampe, som fredag 1. april 2016 igen indtager sit sæde i Folketingssalen efter endt barselsorlov. 

Værdiordførerskabet dækker bredt, men kommer til at tage udgangspunkt i de tre områder retspolitik, kulturpolitik og Europa-politik, skriver partiet i en pressemeddelelse.

”Radikale Venstre er et parti, der går efter indflydelse. Og i den nuværende parlamentariske situation ligger meget af indflydelsen i at påvirke den offentlige debat. Jeg er derfor glad for, at jeg skal være Radikale Venstres værdiordfører,” siger Zenia Stampe.

Platformen vil Stampe blandt andet bruge til at bekæmpe den stigende nationalkonservatisme og lægge op til en demokratisk samtale om, hvilke værdier der skal kendetegne Danmark: 

”Som værdiordfører er det vigtigt for mig at føre en positiv værdidebat. Alting handler efterhånden kun om, hvad og hvem vi skal beskytte os mod. Men det hele bliver altså en smule meningsløst, hvis vi ikke også snakker om, hvad det er for nogle værdier, vi vil arbejde for. Og her spiller kulturen en afgørende rolle, fordi den virker som en katalysator for den samtale,” siger Zenia Stampe.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00