Om  
Rasmus Raun Westh
Andreas Arp
Hjalte Kragesteen

Altinget Maritim får ny redaktør

Rasmus Raun Westh er ny redaktør på Altinget Maritim efter en intern rokade.

Rasmus Raun Westh vil fremover styre Altingets dækning af den politik, der påvirker det maritime Danmark.
Rasmus Raun Westh vil fremover styre Altingets dækning af den politik, der påvirker det maritime Danmark.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Kristine Korsgaard

Læserne af Altinget Maritim vil efter påske møde en ny redaktør.

Fra 1. april overtager Rasmus Raun Westh nemlig ansvaret for Altingets nichemedie om det maritime Danmark.

Rasmus Raun Westh har været ansat på Altinget siden efteråret 2021, hvor han kom fra en stilling på Dagbladet Information.

Den nye redaktør ser frem til at dække de mange underbelyste udfordringer, som præger det maritime område i Danmark.

"Skibsfarten udgør både kæmpe uløste problemer for den grønne omstilling, og samtidig er det en af de sektorer, hvor private virksomheders grønne løsninger måske kan overhale politikernes egne bud," siger Rasmus Raun Westh. 

Han vil blandt andet have fokus på skibsfartens adgang til grønne brændsler, udfordringer med rekruttering i branchen, anvendelsen af de danske havne og politiske beslutninger, der på anden vis påvirker det blå Danmark.

"Spørgsmålet om en globalklimaskat på skibsfart har i årevis spøgt i de internationale klimaforhandlinger, og herhjemme ser vi en interessant konflikt mellem sømænd og vismænd," siger Rasmus Raun Westh med henvisning til, at Det Økonomiske Råd anbefaler af nedlægge DIS-ordningen, der fritager danske søfolk for indkomstskat. 

Rasmus Raun Westh vil samarbejde tæt med redaktørerne på andre af Altingets nichemedier, især Energi & Forsyning, Erhverv og Transport samt den nyudnævnte reporter på grøn EU-politik.

Krig og spændinger påvirker havne og skibsfart

Den nye redaktør vil samtidig have et særligt øje for, hvordan den geopolitiske situation kan påvirke skibsfart, havne og andre maritime aktører i Danmark.

Rasmus Raun Westh har nemlig som journalist tidligere beskæftiget sig meget med sikkerhedspolitik, forsvar og international klimapolitik, og har på Altinget også netop overtaget redaktøransvar for Altinget Arktis.

"Med udsendelsen af Iver Huitfeldt til Rødehavet er det tredje gang på ganske få år, at politikere har sendt krigsskibe sydpå med henvisning til, at vi skal beskytte international skibstrafik og Danmarks interesser som en af verdens største søfartsnationer," siger Rasmus Raun Westh. 

"Og som om det ikke skulle være nok, er spørgsmålet om mere eller mindre lyssky russiske aktiviteter i havne og til søs rykket endnu højere op på dagsordenen efter Putins invasion af Ukraine," siger Rasmus Raun Westh.

Han overtager redaktøransvaret efter Andreas Arp og Hjalte Kragesteen, som fremover vil stå for Altingets dækning af henholdsvis energi og miljø.

Rasmus Raun Westh har tidligere skrevet artikler samt lavet podcast og dokumentar for flere danske og internationale medier, herunder DR, Politiken, The Guardian og Deutsche Welle – ofte med fokus på sikkerhedspolitik.

I sin tid på Altinget har han blandt andet dækket klimatopmøder, EU's grønne dagsorden og FN's verdensmål.

Rasmus Raun Westh er uddannet journalist fra Roskilde Universitet samt CUNY Graduate School of Journalism i New York.

Altinget Maritim udkommer som nyhedsbrev to gange om ugen. Læs mere om mediet og tegn prøveabonnement her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Raun Westh

Journalist og redaktør, Altinget Arktis og Altinget Maritim

Andreas Arp

Redaktør og journalist, Altinget Energi & Forsyning
journalist (DMJX 2021)

Hjalte Kragesteen

Redaktør og journalist, Altinget Miljø og Altinget Maritim
cand.comm. i journalistik (Roskilde Uni.)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024