Forsvarets miljøskibe har været forældet siden 1996. Nu overvejer regeringen at leje skibe

Forsvarets nye patruljeskibe, der også skal kunne rykke ud ved oliespild og andre miljøkatastrofer, er først klar i det næste årti. Forsvarsminister Troels Lund Poulsen overvejer derfor at leje skibe for at lappe hullet i det danske beredskab.

'Marie Miljø’ lægger spærringer ud for at forhindre olien fra en skibskollission mellem Falster og Møn i at sprede sig på dette billede fra i 2001. Allerede fem år forinden vurderede Forsvarsministeriet, at Marie Miljø og Forsvarets øvrige tre miljøskibe var forældede.
'Marie Miljø’ lægger spærringer ud for at forhindre olien fra en skibskollission mellem Falster og Møn i at sprede sig på dette billede fra i 2001. Allerede fem år forinden vurderede Forsvarsministeriet, at Marie Miljø og Forsvarets øvrige tre miljøskibe var forældede.Foto: Søren Steffen/Ritzau Scanpix
Rasmus Raun Westh

Danmark skal leje eksisterende skibe eller bestille helt nye fartøjer for at lappe det gabende hul i Forsvarets havmiljøberedskab.

Det har forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) orienteret forligskredsen om lørdag inden påsken.

”Det er ingen hemmelighed, at Forsvarets fire miljøskibe, der i dag udgør kernen i havmiljøberedskabet, er teknisk udfordrede grundet alder og deraf følgende nedslidning," siger forsvarsministeren i en pressemeddelelse.

Altinget logoMaritim
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget maritim kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00