Ny temadebat om rekrutteringsudfordringerne i Det Blå Danmark: Hvordan får vi kvinderne med?

Der mangler kvinder i den maritime sektor og på dens uddannelser. Derfor sætter Altinget Maritim med denne første temadebat spot på, hvordan kønsfordelingen i Det Blå Danmark kan udlignes, så flere kvinder bliver en del af branchen nu og i fremtiden.

Fem ud af seks ansatte ved danskere rederier er mænd. Det holder ikke i en tid med kamp om den kvalificerede arbejdskraft, mener rederierne selv. Så hvordan får man flere kvinder med? Det sætter Altinget til debat.
Fem ud af seks ansatte ved danskere rederier er mænd. Det holder ikke i en tid med kamp om den kvalificerede arbejdskraft, mener rederierne selv. Så hvordan får man flere kvinder med? Det sætter Altinget til debat.Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix
Caroline Boas

Lanceringen af Altinget Maritim byder ikke kun på en masse god politisk journalistik og analyser om branchen. Den nye niche inviterer også på sin første temadebat, hvor emnet er topaktuelt.

Dette efterår tapper Altinget Maritim nemlig ind i en af sektorens helt store udfordringer: Rekruttering og fastholdelse af kvinder i Det Blå Danmark.

Fagene i branchen er traditionelt blevet betragtet som mandefag, og det afspejler sig også i kønsfordelingen på uddannelserne og i virksomhederne, hvor kvinderne har været og stadig er i markant undertal.

Dokumentation


 

 


Altinget logoMaritim
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget maritim kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00