Se liste over største skatteydere: Så meget betalte Mærsk

Novo, Andel og Danske Bank er med på listen over de danske selskaber, foreninger og fonde, der betalte mest i selskabsskat i 2022. Også Mærsk er repræsenteret. Få overblikket over Skattestyrelsens åbne skattelister her.

Selvom 2022 var præget af krig i Ukraine, høje energipriser og inflation, betalte danske selskaber omkring 94 milliarder kroner i selskabsskat. 
Selvom 2022 var præget af krig i Ukraine, høje energipriser og inflation, betalte danske selskaber omkring 94 milliarder kroner i selskabsskat. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
August Ølsgaard LarsenChristoffer Lund-Hansen

Skattestyrelsen har mandag offentliggjort de åbne skattelister danske selskaber fra 2022.

Listen toppes af Novo Nordisks hovedejer, Novo Holdings med en skattebetaling på 8,7 milliarder kroner. 

Det er næsten tre gange så stor en betaling som listens nummer to, som er energihandelsselskabet Danske Commodities.

Læs også

Her fremgår det blandt andet, at de ti største betalere får omkring 28 procent af det samlede provenu, og de 100 øverste virksomheder, foreninger og fonde tilsammen betaler mere end halvdelen af den samlede selskabsskat.

På listen fremgår også A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Familiefond, der ejer knap 10 procent af Mærsk. Fonden har i 2022 betalt knap 1,2 milliarder kroner i selskabsskat.

Længere nede på listen - som nummer 77 - er A.P. Møller Holding A/S, der ejer 41 procent af Mærsk. Selskabet havde i 2022 en skattebetaling på 120 millioner kroner

Selvom indkomståret 2022 var præget af krig i Ukraine, høje energipriser og galoperende inflation, betalte danske selskaber i alt omkring 94 milliarder kroner i selskabsskat. 

Ud af hundrede-tusinde selskaber blev omkring 87.000 selskaber opkrævet selskabsskat af deres overskud.

Se overblikket over de 25 selskaber, foreninger og fonde, der betaler mest i skat, nedenfor.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00