Shippingbranchen holder et vågent øje med valget i USA: "Det er vores næststørste marked"

Donald Trump har advaret om, at han vil indføre en skat på ti procent for al udenlandsk import, hvis han vinder valget til november og bliver ny præsident i USA. Men Danske Rederier frygter ikke en "revolution" for danske virksomheder ved et magtskifte i Det Hvide Hus.

Donald Trump har både truet med høje tariffer og en tilbagerulning af Præsident Bidens Inflation Reduction Act, men Danske Rederier forventer ikke, at en Trumpsejr vil medføre en revolution på hverken udenrigshandel eller på udbygning af havvind.
Donald Trump har både truet med høje tariffer og en tilbagerulning af Præsident Bidens Inflation Reduction Act, men Danske Rederier forventer ikke, at en Trumpsejr vil medføre en revolution på hverken udenrigshandel eller på udbygning af havvind.Foto: Mike Roemer/AP/Ritzau Scanpix
Julie Schønning

Der er mere end et halvt år til det amerikanske præsidentvalg, der står mellem den nuværende demokratiske præsident Joe Biden og hans republikanske udfordrer Donald Trump.

Men allerede nu følger danske brancheorganisationer nøje med i valgkampen og udsigten til en potentiel udskiftning i Det Hvide Hus.

Det fortæller Jacob K. Clasen, der er viceadministrerende direktør i Danske Rederier.

Altinget logoMaritim
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget maritim kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00