Staten kan blive skibsbygger

Et stærkt politisk ønske om at Danmark igen skal kunne bygge krigsskibe fra bunden, kan føre til, at Staten om få år bliver hel eller delvis ejer af en fabrik, der kan bygge skibene.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V), direktør for Danske rederier Anne Steffensen og erhvervsminister Morten Bødskov (S) ved præsentationen af rapporten. 
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V), direktør for Danske rederier Anne Steffensen og erhvervsminister Morten Bødskov (S) ved præsentationen af rapporten. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Den danske stat kan meget vel om få år stå som ejer af en fabrik, der kan bygge, samle og udruste militære såvel som civile skibe.

Det såkaldte ”Nationale partnerskab for det maritime område” opstiller i en rapport, der blev præsenteret ved et pressemøde på den nedlagte flådestation Holmen i København tirsdag morgen, tre modeller for at genetablere en dansk produktion af krigsskibe.

To af de tre modeller, som partnerskabet fremlægger, involverer nemlig en større eller mindre grad af statsligt ejerskab af skibsbygningsfaciliteterne.

0:000:00