Per Ørum åbner eget PA-bureau

SELVSTÆNDIG: Forhenværende folketingsmedlem for K og KD, Per Ørum Jørgensen, åbner eget public affairs bureau, PJPA, der skal hjælpe ikke mindst jyske virksomheder med politisk indflydelse.

- Jeg har brugt de skud, jeg havde i bøssen i aktiv politik, siger Per Ørum Jørgensen, der nu bliver selvstændig politisk rådgiver for virksomheder, ikke mindst i provinsen.
- Jeg har brugt de skud, jeg havde i bøssen i aktiv politik, siger Per Ørum Jørgensen, der nu bliver selvstændig politisk rådgiver for virksomheder, ikke mindst i provinsen.Foto: Victoria Jørgensen/PR
Rasmus Nielsen

Per Ørum Jørgensen (43) nåede seks år som medlem af Folketinget. Undervejs, i 2005 og 2007, lykkedes det ham at kapre det konservative mandat på Viborg-egnen foran en i dag kendt skikkelse, den konservative leder Søren Pape. I dag har Ørum lagt politik definitivt bag sig - men dog ikke mere, end at han på mandag åbner egen virksomhed, PJPA, der via såkaldt public affairs-arbejde skal hjælpe hans kunder til større politisk indflydelse.

"Jeg har brugt de skud, jeg havde i bøssen i aktiv politik. Men det vil kun være positivt at komme tilbage i de politiske cirkler, hvor jeg har et stort, godt og varmt netværk. Ærlig talt har jeg følt et tomrum, siden jeg forlod Christiansborg. Var telefonen gået i stykker ... hvorfor ringede den ikke?"

Vil ikke kaldes lobbyist
Per Ørum understreger, at han "ikke lystrer betegnelsen lobbyist, som kan give associationer til lettere lyssky adfærd."

Han betragter tværtimod sit nye arbejdsområde som en styrke for demokratiet, da han som rådgiver medvirker til at forkorte afstanden mellem samfundet og beslutningstagerne i det politiske system.

Fakta
Per Ørum Jørgensen sad i Folketinget fra 2005-2011 og repræsenterede i den periode Det Konservative Folkeparti og Kristendemokraterne, som han også var formand for i en periode. Han er i dag ikke medlem af noget politisk parti.

Kilde: PJPA.dk

"Der er en tendens i tiden til, at murene til det politiske system bliver tykkere og tykkere. Derfor er det sværere for det omkringliggende samfund at få indflydelse på lovgivningsprocessen end tidligere, hvor politikerne var mere lydhøre overfor høringssvar osv.," siger Per Ørum. Han mener, at afstanden mellem samfundet og beslutningstagerne gradvist er blevet forøget igennem de seneste ti år.

Er færdig med partipolitik
Ørum er færdig med partipolitik:

Ærlig talt har jeg følt et tomrum, siden jeg forlod Christiansborg. Var telefonen gået i stykker ... hvorfor ringede den ikke?

Per Ørum Jørgensen
Fhv. folketingsmedlem, nu selvstændig PA-konsulent

"Jeg er hverken en venstre- eller højreorienteret rådgiver. Jeg foretrækker at være velorienteret og er meget afklaret med, at min tid som meningsdanner er forbi. Jeg sætter nu en dyd i at være en neutral iagttager, uanset om jeg rådgiver en kunde eller kommenterer på aktuel politisk hændelse for et medie," siger Per Ørum Jørgensen, der - efter han forlod Folketinget ved sidste valg - har arbejdet som virksomhedskonsulent for Behandlingscenter Tjele i Hobro.

I dag bor vestjyden i København, hvor han har fået en kæreste. Alligevel vil han have et særligt blik for kunder fra det jysk-fynske område:

"Ja, jeg vil gerne repræsentere virksomheder, der ikke lige ligger i Hovedstadsområdet. Jeg kan være en mand for dem i det politiske system."

I Folketinget arbejdede Ørum bl.a. som erhvervs-, energi-, klima- og forbrugerordfører. Selv fremhæver han finanslovsaftalen 2011, energipolitisk-aftale 2008, velfærdsforliget 2006 samt fødevareforliget 2007, ligesom Ørum ved flere lejigheder har forhandlet satspuljemidler.

Han forlod den konservative folketingsgruppe efter spirituskørsel. Han gik i behandling og har siden ikke rørt alkohol. Hos Tjele var den forhenværende politiker med til at udvikle konceptet ”Dare To Care”, som bygger på sparring og rådgivning til virksomheder og kommuner om håndtering af misbrugsproblemer. 

Men nu kan Per Ørum Jørgensen altså både kalde sig forhenværende politiker - og iværksætter. Han har anvendt den nye adgang fra i år til med en krone på lommen at starte et såkaldt IVS, Iværksætterselskab, der efterhånden, som pengene måtte komme, omdannes til et normalt anpartsselskab. 

Udover rådgivning tilbyder Per Ørum også foredrag, f.eks. "Køb en politiker", hvor han fortæller, hvordan en politiker arbejder, tænker og prioriterer. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Per Ørum Jørgensen

Byrådsmedlem (løsgænger), Herning Kommune, stifter og seniorrådgiver, Ørum Advice, forperson, Mental Talk, fhv. MF (K og KD)
HH (Herning Handelsskole 1988)

0:000:00