Flertal for klimamærkning af fødevarer

NYHED: Et lille flertal af danskerne går ind for en obligatorisk CO2-mærkning af fødevarer, der sælges i Danmark. Politikerne er skeptiske.
Danskerne er delt, og politikerne er skeptiske over for en klimamærkning af danske fødevarer.
Danskerne er delt, og politikerne er skeptiske over for en klimamærkning af danske fødevarer.Foto: colourbox.com
Niels Th. Dahl

Jeg er ikke overbevist om, at en masse oplysning nødvendigvis er godt. Derimod er det meget vigtigt med sporbarhed i fødevarerne.

Tina Nedergaard
Fødevareordfører (V)
Fakta

A&B Analyse har for Altinget | Fødevarer stillet 1164 repræsentativt udvalgte danskere følgende spørgsmål:

"Bør der efter din mening indføres en obligatorisk klimamærkning af danske fødevarer, der viser, hvor meget CO2, der er blevet brugt til fremstillingen?

41,3 pct. svarede ja

39,3 pct. svarede nej

19,4 pct. svarede ved ikke.

De danske forbrugere tager positivt imod tanken om en særlig klimamærkning af de fødevarer, der sælges i Danmark.

I en ny meningsmåling, A&B Analyse har foretaget for Altinget | Fødevarer, svarer 41,3 pct. af de adspurgte således, at de går ind for en obligatorisk mærkning af fødevarerne, der viser, hvor meget CO2, der er blevet brugt til fremstillingen. 39,3 pct. er imod, mens 19,4 pct. er i tvivl.

En klimamærkning af fødevarer er kommet på dagsordenen flere steder i verden, efter at debatten om CO2-udledningen er intensiveret i de seneste år. I lande med en stor fødevareproduktion er fødevaresektoren nemlig en af de største CO2-syndere, og mere klimavenlige fødevarer kan udgøre et væsentligt bidrag til et bedre klimaregnskab. Det skønnes, at ca. 18 pct. af det samlede danske CO2-udslip stammer fra fødevareproduktionen.

0:000:00