Det skal Connie Hedegaard kaste sig over

NYHED: Altinget har spurgt en række aktører om, hvad de mener Connie Hedegaard skal prioritere som klima- og energiminister.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Connie Hedegaard skal skrue op for ambitionerne, hvis hun skal være troværdig på den internationale scene. Og det er man ikke, når det korrigerede danske CO2-udslip er steget to år i træk.

Tarjei Haaland
Greenpeace

Læs her, hvad aktørerne mener, at Connie Hedegaard skal tage sig af i sit nye klima- og energiministerium.

Greenpeace, klimamedarbejder Tarjei Haaland
Connie Hedegaard skal skrue op for ambitionerne, hvis hun skal være troværdig på den internationale scene. Og det er man ikke, når det korrigerede danske CO2-udslip er steget to år i træk. Derfor er hun nødt til at få gennemført en mere ambitiøs energipolitik, så Danmark fortsat kan kalde sig et foregangsland. Samtidig må regeringen snart melde ud, hvad det danske CO2-udslip er i 2025, når Connie Hedegaard belærer andre lande om at man også skal have kortsigtede målsætninger i stedet for mål i 2050. Det er godt, at Connie Hedegaaard som klimaminister har fået Energiministeriet under sig. Men det er problem, at transportsektoren risikerer at leve sit eget liv. Derfor er det vigtigt, at hun får indflydelse på beslutningerne i Transportministeriet, ellers vil hun ikke kunne gøre sit arbejde ordentligt.

0:000:00