Forsøget med modulvogntog starter i november

MODULVOGNTOG: Forsøget med modulvogntog starter den 24. november. Da bliver det tilladt at køre med de ekstra lange og tunge lastbiler på et udvalgt vejnet.
Torbjørn Næs Bertelsen
Fra den 24. november bliver det tilladt at køre med de ekstra lange og tunge lastbiler på udvalgte vejnet. De såkaldte modulvogntog, der kan være op til 25,25 meter lange og veje op til 60 ton, vil primært få lov til at køre på udvalgte motorveje.

Det drejer sig om motorvej E 20 fra den svenske grænse til Esbjerg, rute E 47 fra Helsingør til Rødby, rute E 45 fra Padborg til Frederikshavn, E 39 fra Nørresundby til Hirtshals og rute 21/23 ad Holbækmotorvejen videre til Kalundborg.

Modulvogntog kan i kraft af større godsvolumen være med til at øge produktiviteten i transporterhvervet. To modulvogntog kan nemlig transportere samme godsmængde som tre almindelige vogntog.

Samtidig kan modulvogntog være med til at reducere det samlede antal lastbiler på vejene og skåne miljøet. Det forventes, at brændstofforbrug og luftforurening kan reduceres med op til 15 procent i forhold til konventionelle vogntog.

0:000:00