DF: Gamle trafiklys er energipolitik

NYHED: DF vil have partierne bag energiforliget til at finde penge til at modernisere de trafiklys, der giver de største samfundsmæssige besparelser.
Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Ifølge undersøgelsen vil en samordning af trafiklysene koste 40 mio. kroner. Det er småpenge i forhold til de store summer, vi bruger på vedvarende energiformer. Og i modsætning til mange andre investeringer, vil borgerne såvel som miljøet kunne mærke direkte forbedringer i form af nedsat benzinforbrug.

Morten Messerschmidt
(DF)

Dansk Folkepartis klimaordfører, Morten Messerschmidt, vil have klimaministeren til at gå ind i sagen om de forældede trafiklys, som Altinget|Transport skrev om i sidste uge.

Her viste en rapport fra Vejdirektoratet og COWI, at man med relativt små investeringer kan spare omkring 900 mio. kr. årligt på mindre spildt brændstof (19 mio. liter) og køretimer (9 mio. timer), hvis trafiklysene blev moderniseret.

DF: Gå efter de største besparelser først
"Ifølge undersøgelsen vil en samordning af trafiklysene koste 40 mio. kr. Det er småpenge i forhold til de store summer, vi bruger på vedvarende energiformer. Og i modsætning til mange andre investeringer, vil borgerne såvel som miljøet kunne mærke direkte forbedringer i form af nedsat benzinforbrug," siger Morten Messerschmidt, der derfor har taget sagen op med klima- og energiminister Connie Hedegaard (K).

0:000:00