Ny tænketank med tænder

INTERVIEW: Grundige analyser og advarsler mod politiske udspil, der ikke tager hånd om klimaet, lover formanden for landets nye grønne tænketank Concito.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi tror ikke på, at man kan ansætte to økonomer og så ellers sprøjte forslag ud til, hvordan man redder verden. For hver krone, vi bruger, så sender vi i hvert fald 50 øre ud til de mennesker i Danmark eller verden, som ved allermest om de emner, vi vil have analyseret.

Martin Lidegaard
Formand for tænketanken Concito
Fakta

Concitos medlemmer arbejder i en række emnegrupper:

  • Investerings-, og innovationsgruppen 
    Arbejder med at sikre analyser og gennemskuelighed for investorer, der ønsker at fremme klimarigtig adfærd og innovation.
  • Transportgruppen
    Arbejder med transportanalyser og transportscenarier, der kan bidrage til at nedsætte CO2-udslippet fra transportsektoren.
  • Forbrugergruppen
    Arbejder med projekter, der kan gøre det enklere for forbrugerne at købe og agere klimavenligt og motivere dem til at gøre det.
  • Systemgruppen
    Arbejder med analyser og demonstrationsprojekter til fremme af et mere klimavenligt, integreret og fleksibelt energisystem.
  • Bygningsgruppen
    Arbejder med projekter og analyser, der kan fremme klimavenlig adfærd i byggesektoren.
  • Erhvervsgruppen
    Arbejder med projekter, der kan fremme energibesparelser og clean tech i erhvervslivet og fjerne barrierer for at opnå dem.
  • International gruppe
    Arbejder med CONCITOs internationale strategi.
  • Formidlingsgruppen
    Arbejder med formidling af CONCITOs resultater og med kampagner til oplysning af klimarelevante spørgsmål.

Hvad har oliegiganten Shell, transportvirksomheden DSV, Danmarks Naturfredningsforening og filmselskabet Zentropa til fælles?

De er fra dag 1 medlemmer af landets nye grønne tænketank Concito sammen med omkring 80 andre virksomheder, fremtrædende energi- og klimaforskere, interesseorganisationer og privatpersoner.

Den tidligere radikale klima-, energi- og trafikordfører Martin Lidegaard er blandt initiativtagerne til oprettelsen af den nye tænketank og udpeget til tænketankens formand.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00