Eva Kjer i nyt samråd om sutteflasker

SUTTEFLASKE-SAG: SF kalder fødevareministeren i et nyt samråd, hvor hun skal redegøre for muligheden for et midlertidigt nationalt bisfenol A-forbud. K opfordrer Eva Kjer til at komme i gang med forbud.
Anders Jerking

Spørgsmålet er jo, hvem vi skal være forsigtige over for? Skal vi være forsigtige over for borgernes sikkerhed eller over for EU? Det svar giver sig selv - vi skal selvfølgelig være forsigtige over for borgerne.

Per Ørum Jørgensen (K)
Miljøordfører
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) bliver nu kaldt i et nyt samråd om sutteflasker. Her skal hun redegøre for, om hun vil indføre et midlertidigt nationalt forbud mod bisfenol A i sutteflasker.

Det er SF's forbrugerordfører, Pia Olsen Dyhr, som har kaldt ministeren i samråd. Det sker på baggrund af en ny amerikansk undersøgelse, som viser en sammenhæng mellem hjertesygdomme og forekomsten af bisfenol A i folks urin (her).

"Nu har ministeren ikke brug for flere undersøgelser. Det her er rigeligt til at anvende forsigtighedsprincippet og langt bedre, end det som DTU kan komme med," siger Pia Olsen Dyhr med henvisning til en ny undersøgelse, som ministeren har bestilt hos DTU. Den skal ligge klar i marts.

Pia Olsen Dyhr er overbevist om, at et dansk forbud vil sætte gang i processen med at få et generelt EU-forbud.

0:000:00