Ingen ekstra penge til skovpolitik

SKOV: Karen Ellemann (V) præsenterede tirsdag sit skovpolitiske udvalg. Der er ingen ekstra penge til skovpolitik, og biodiversitet er ikke nævnt med et ord. Det vækker undren.
Miljøminister Karen Ellemann (V) nedsatte tirsdag det skovpolitiske udvalg, som hendes forgænger, Troels Lund Poulsen, lovede for 14 måneder siden.
Miljøminister Karen Ellemann (V) nedsatte tirsdag det skovpolitiske udvalg, som hendes forgænger, Troels Lund Poulsen, lovede for 14 måneder siden.Foto: colourbox
Anders Jerking
Efter 14 måneders tilløb præsenterede miljøminister Karen Ellemann (V) tirsdag sit længe ventede skovpolitiske udvalg. Det skaber glæde i skov- og naturorganisationer. Men det vækker undren og kritik, at der ikke afsættes ekstra penge til de skovpolitiske initiativer - og at biodiversiteten ikke er nævnt med et ord.

I kommissoriet hedder det, at udvalgets anbefalinger skal danne baggrund for en revision af det Nationale Skovprogram, og indsatserne "skal kunne gennemføres inden for Miljøministeriets eksisterende økonomiske rammer".

Dansk Skovforening, der organiserer de private skovejere, er glad for, at udvalget nu er nedsat, men informationschef Martin Einfeldt undrer sig over, at miljøministeren ikke er parat til at investere i skovene.
"Det lyder ikke særligt ambitiøst. Vi er sikker på, at samfundet kan få enorme værdier ud af skovene, hvis man investerede i dem. Der er så mange uudnyttede muligheder," siger han og understreger, at han er sikker på, at udvalgets arbejde vil påvise fornuften i at investere mere i skovene.

I Danmarks Naturfredningsforening er man ligeledes tilfreds med, at udvalget nu er nedsat, men foreningen understreger, at de fine ord i kommissoriet skal følges op med penge til konkrete tiltag.
"Det er utilfredsstillende, at der tilsyneladende ikke er afsat penge til at gennemføre de anbefalinger, som udvalget kommer med. Det er svært at se, at man skal kunne rykke for alvor, uden at det må koste noget," siger foreningens skovpolitiske medarbejder, Nora Skjernaa Hansen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00