Klimakommissionen satser hårdt på biomasse

KLIMAKOMMISSION: Det er ikke bæredygtigt, når Klimakommissionen vil satse stort på biomasse, mener Concito. Men Landbrug & Fødevarer er glade for, at biomassen bliver en grundpille i det danske energisystem.
Foto: www.colourbox.com

Klimakommissionen er meget optimistiske i forhold til, hvad de mener, man kan hente af biomasseressourcer i Danmark. De mængder af biomasse, de lægger op til, er alt for høje. Det er ikke bæredygtigt at basere mellem 30-70 procent af det danske energiforbrug på biomasse. Det skal længere ned.

Thomas Færgeman
Direktør i Concito

Det er ikke bæredygtigt, når Klimakommissionen foreslår, at biomassen sammen med vind skal udgøre rygraden i det danske energisystem. Det mener Thomas Færgeman, direktør i den grønne tænketank Concito.

"Klimakommissionen er meget optimistiske i forhold til, hvad de mener, man kan hente af biomasseressourcer i Danmark. De mængder af biomasse, de lægger op til, er alt for høje. Det er ikke ret bæredygtigt at basere mellem 30-70 procent af det danske energiforbrug på biomasse. Det skal længere ned," mener Thomas Færgeman.

Alt efter udviklingen på klimaområdet vil 30-70 procent af energiforbruget i Danmark i fremtiden komme fra biomassen, skriver Klimakommissionen i sin rapport.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00