Anmeldelse af 
Oliver Whimster Martinsen

4 A'er: Ny bog om bæredygtighed mangler fokus, men den er et kanon sted at starte

Bogen 'Lev bæredygtigt' kunne have haft gavn af et snævrere fokus og en hårdere redaktør, men den er afgjort læsningen værd, hvis man går og savner nogle korte og konkrete råd til sin hverdag, skriver Oliver Whimster Martinsen.

Når 90 procent af bogen handler om bæredygtighed med en klima- og miljøtilgang, så kunne man godt have valgt at den kun handlede om det, og ikke også forsøgte at krydse alle andre slags bæredygtighed af listen, skriver Oliver Whimster.
Når 90 procent af bogen handler om bæredygtighed med en klima- og miljøtilgang, så kunne man godt have valgt at den kun handlede om det, og ikke også forsøgte at krydse alle andre slags bæredygtighed af listen, skriver Oliver Whimster.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Oliver Whimster Martinsen
Lev bæredygtigt - Kom nu. Du kan godt!
Jesper Dalgaard Pøhler & Connie Svabo
240 sider, Content Publishing, 290 kr. Udkom 28. september.


Hvad skal du gøre i dag, hvis du vil leve mere bæredygtigt allerede i morgen? Dette påstår Jesper Dalgaard Pøhler, der er bæredygtig iværksætter og selvstændig konsulent og Connie Svabo, som er leder af Forskningscenter for Naturvidenskabelig Uddannelse og Formidling, at have svar på i deres kække, nye bog 'Lev bæredygtigt' med undertitlen 'Kom nu. Du kan godt!'.

På 210 letlæste sider bliver vi på humoristisk og let vis først introduceret til hvad bæredygtighed er, hvad adfærdsdesign er og til sidst taget igennem seks kapitler om vores arbejde, penge, bolig, transport, tøj og mad og får tips og tricks til, hvordan vi kan blive mere bæredygtige på disse områder.

Bogen når vidt omkring og den skal have ros for både at nå at snakke om bæredygtighed i et klima- og miljømæssig regi, men også ligestilling, stress og mental velvære. Den dækker stort set hvert et øjeblik, fra vi står op, til vi går i seng og når også lige forbi fremtiden for kapitalisme, hvad det gode liv er, hvordan vi bør øge effektiviteten på danske arbejdspladser og meget meget mere. Hvis du synes, det lyder som lidt af en mundfuld, så er det fordi, det er det.

0:000:00