Affalds-branche: Lovforslag er ord uden handling

AFFALD: Et nyt lovforslag, der skal nedbringe affalds-mængderne, risikerer at ende som en skåltale, advarer RenoSam, som efterlyser konkrete initiativer.
Anders Jerking
Det er godt at lave en plan for at nedbringe affaldsmængderne, men det er endnu bedre, hvis planen også bliver ført ud i livet. Sådan lyder det fra affalds-sammenslutningen RenoSam.

Folketinget skal fredag førstebehandle et lovforslag om affald. Et element i lovforslaget er, at der fremover skal laves en national plan for affalds-forebyggelse. Den skal sikre, at man får nedbragt affaldsmængderne. Men en plan gør det ikke alene, lyder det fra RenoSams direktør, Jacob Hartvig Simonsen.

"Det er godt at have en plan, man skal bare sikre sig, at den bliver ført ud i livet. Planen skal være operationel, ellers ender det som en skåltale, der ikke knækker affaldskurven," siger han og påpeger, at det i 20 år har været officiel politik at forsøge at afkoble affaldsmængden fra den samfundsøkonomiske vækst. Indtil videre uden held.

I lovforslaget er der lagt op til, at affalds-forebyggelsesplanerne skal udarbejdes på nationalt plan, men RenoSam efterlyser konkrete bud på, hvem der skal føre planen ud i livet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00